Att våga vara

Att våga vara - i närvaro av våra fem sinnen
Hösten 2016 fick jag ett samtal från sopranen Karin Thulemark som ville presentera en idé som hon haft under ett längre tag. Idén visade sig vara ett helhetskoncept med text, musik, sång och dans.
Det blev en unik musikupplevelse som handlar om de fem sinnena syn, hörsel, känsel, doft och smak.
Uruppförandet skedde i Husie kyrka på pingstdagen 2017. 
Verket är ca. 60 minuter långt och är skrivet för kör, solist, oboe och stråkkvintett.

 

7EVEN LAST WORDS

På långfredagen den 30 mars 2018 uruppförde jag tillsammans med Södra Sallerups kyrkokör och Friiskvartetten ett verk för damkör och stråkkvartett som bygger på Jesus sju sista meningar på korset. Varje vecka under januari och februari fick kören en ny sats och en ny mening tonsatt. Till slut var verket klart och blev ca. 40 minuter långt.

REQUIEM

Sommaren 2014 komponerade jag ett Requiem till min kör Husie kyrkokör och uruppförde det i Husie kyrka den 1 november samma år tillsammans med Suzanne Flink som sopransolist.
Jag ville skriva musik för tröst och meditation och valde formen av ett Requiem. Verket består av sju satser och är cirka 40 min långt där musiken är ljus och fokuserar på hoppfullhet och uppmuntran mer än domedag och vemod. Hösten 2016 framförde vi verket i Kraków tillsammans med Karin Thulemark som sopransolist.

 

Stabat mater

När jag hade gjort Pergolesis Stabat Mater så kom jag texten väldigt nära och ville själv pröva att sätta musik och stämningar till den gamla medeltida sekvensen.
När vårterminen 2016 började fick min damkör, Södra Sallerups kyrkokör första satsen och sedan skrev jag en ny varje vecka. Totalt blev det sju satser och verket är cirka 36 minuter långt.
Kören blev en del av processen och vi uruppförde verket den 25 mars 2016 i Husie kyrka tillsammans med Friiskvartetten.

O nata lux

Uruppförande av orkesterversionen av O nata lux i S:t Johannes kyrka i Malmö den 30 november 2013 med Malmö akademiska kör och orkester och sopransolist Sabina Zweiacker under ledning av dirigent Daniel Hansson.