REQUIEM

Sommaren 2014 komponerade jag ett Requiem till min kör Husie kyrkokör och uruppförde det i Husie kyrka den 1 november samma år tillsammans med Suzanne Flink som sopransolist.
Jag ville skriva musik för tröst och meditation och valde formen av ett Requiem. Verket består av sju satser och är cirka 40 min långt där musiken är ljus och fokuserar på hoppfullhet och uppmuntran mer än domedag och vemod. Hösten 2016 framförde vi verket i Kraków tillsammans med Karin Thulemark som sopransolist.

 

Stabat mater

När jag hade gjort Pergolesis Stabat Mater så kom jag texten väldigt nära och ville själv pröva att sätta musik och stämningar till den gamla medeltida sekvensen.
När vårterminen 2016 började fick min damkör, Södra Sallerups kyrkokör första satsen och sedan skrev jag en ny varje vecka. Totalt blev det sju satser och verket är cirka 36 minuter långt.
Kören blev en del av processen och vi uruppförde verket den 25 mars i Husie kyrka tillsammans med Friiskvartetten.

O nata lux

Uruppförande av orkesterversionen av O nata lux i S:t Johannes kyrka i Malmö den 30 november 2013 med Malmö akademiska kör och orkester och sopransolist Sabina Zweiacker under ledning av dirigent Daniel Hansson.